خواص مهم عسل: طبع گرم، مقوی و انرژی زا، مفید برای کم خونی و تقویت عمومی بدن مناطق مهم به لحاظ تولید عسل: مناطق کوهستانی البرز و زاگرس
توضیحات تکمیلی
عسل گون گزی
گیاه مولد شهد غالب: درختچه گون گز با نام علمی Astragalus adscendens
مناطق مهم به لحاظ تولید عسل گون گزی: منطقه رویشی زاگرس (غرب و شمال غرب)؛ استان های آذربایجان غربی (بخش های جنوبی)، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال بختیاری، جنوب اصفهان و کهکیلویه و بویراحمد.
فصل برداشت عسل: مرداد
رنگ عسل: زرد طلایی
مدت زمان رس بستن: یک تا دو سال
خواص درمانی عسل: عسل گون گزانگبین یکی از عسل های بسیار ویژه مناطق کوهستانی زاگرس مرکزی و شمالی می باشد. سطح بسیار وسیعی از مناطق کوهستانی این مراتع از این گونه چندساله و ارزشمند پوشیده شده است و سهم بسیار موثری در تولید عسل این مناطق دارد. عسل گون گزی دارای طعم بسیار خوب و به رنگ زرد طلایی می باشد. از مهمترین خواص این عسل می توان به آرامش بخشی، ملین و تقویت سیستم گوارشی اشاره کرد. عسل گون غنی از مواد معدنی به خصوص آهن و سلنیوم می باشد و می تواند در بهبود علائم کم خونی موثر باشد. از دیگر خواص دارویی این عسل می توان به انرژی زا، تقویت عمومی بدن و مفید برای سیستم ایمنی بدن اشاره نمود.